nedelja, 16. december 2007

Zlati cepin prvič v Italiji


... in sicer v dolini Aosta-tako poroča Planetmountain. Prireditev bo izvedena v sodelovanju domačinov in dosedanjih organizatorjev: revije Montagnes in skupine GHM; tako kot doslej pa bo zraven tudi Grivel, ki podeljuje nagrado.


Zbrali so se

... pri Kratochwilu, da bi proslavili rojstni dan legendarnega člana Zorana Radetiča - Zoka: samostojni podjetnik Mate, uradnik in državni funkcionar Tomaž, literat Iztok, spodaj podpisani, že omenjeni slavljenec (bela oznaka je posledica rallya po ledenih cestah Islandije), medijski človek Miha in hudourniški šef Darči. Pa še nekateri, ki jih objektiv ni uspel ujeti.
Sedmerico z neizmernimi življenjskimi izkušnjami na vseh področjih danes povezuje pogosto otipavanje grifov v plezališčih, po možnosti tudi v hribih. Kulturno temo večera - o nedvomno zgrešeni filmski predstavitvi življenja in dela Franceta Prešerna - je prepričjivo zaokrožil za to področje vsekakor daleč najbolj kompetentni Iztok.
Ob tej priliki sva z Zokom za leto 2008 definirala tudi povsem nov plezalski izziv : 3 smeri v MK Mangartu v enem dnevu.