petek, 15. avgust 2008

Odprava že v bazi

Hoj,

javljamo se s Baze, ki je na 4600m neposredno pod nasim ciljem in je na ledeniku, kar ni idealno a smo se privadili.

Vožnja s Skardu-ja do vasi Askole je bila prekinjena na 3 mestih. Včasih je pač vreme slabo in že tako slabo cesto odnese. Veselo smo prelagali tovore z Jeepa na Jeep, pogledi v dno kanjona, kjer dere reka Braldu pa niso za "švohotne". Pot od zadnje ceste do baze je minila brez večjih zapletov. Spektakularni štiri dnevni trekking prek ledenika Baltoro so popestrili nosači in večerni plesi v taborih.














Na poti v Askole


Včeraj smo postavili ABC(5000m) in se malce aklimatizirali, do višine 5260m. Sedaj se pripravlamo za 2 dnevno končno aklimatizacijo. Vreme je kar solidno kljub temu, da je skoraj vsak dan nekaj manjših padavin. Načrtujemo spanje v ABC-ju in dan kasneje plezati ter spati nekje med 6 in 6,5 km visoko.














Bazni tabor ponoči

Včerajšnji prvi "živi" ogled severo-vzhodne stene je potrdil, kar smo videli že na fotografijah -
stena je strma in objektivno precej varna.














Ekipa pod steno

Razen manjših težav smo vsi člani odprave vredu, kuhar Husein pa skrbi, da nismo lačni. Ekipa v bazi poleg nas treh je še brez-"vezni oficir" Buber, kuhar Husein in pomočnik kuharja Husein. Vzdušje je solidno in smeha ne manjka na račun pomočnika kuhinje Huseina II :-), saj je mali nadvse zabaven.

Dejan