petek, 22. avgust 2008

Gregorjeva vrnitev, aklimatizacija opravljena

Od našega zadnjega javljanja se je kar nekaj stvari spremenilo...
Še največja sprememba je bila, ko se je Gregor odločil za povratek domov. Odločitev o vrnitvi sigurno ni bila lahka saj se po par mesecih priprav in odrekanja(družini & ostalim obveznostim) ni lahko soočiti s svojim egom in si prznati poraz.
(PA KAKRŠNKOLI JE RAZLOG)







Grega so zadnje 10 dni pestile resne in konstantne zdravstvene težave, le teh se je loteval z vso resnostjo. Na koncu se je/smo se odločili da je za njegovo zdravje najbolje, da ga v bolnico odpelje helikopter. Kot se je izkazalo je bila sprejeta odločitev pravilna, saj je Gregor že v Skardu-ju dobil prvo vrečo zdravil. Po prihodu domov pa ga čaka baterija testov in kup specicialistov.

Pogled proti Muztaghu je še vedno precej oblačen in s Kozjekom sva včeraj prišla s aklimatizacije. Le to sva opravila brez kakih večjih težav. Prespala sva na pobočju nasproti M.T. na višini nekaj čez 6000 m. Aklimatizacija je sedaj končana in vse kar je ostalo je čakanje na vreme. A kot pravijo domačini in'shallah ali po naše 'po božji volji', najini upi so
z vremenarji.

Vremensko napoved dobiva preko SMS-ov s Slovenije in vsem, ki jo pošiljajo, bi se najlepše zahvalil. Tako tudi ne bi bilo te odprave brez izdatne pomoči naših družin, prijateljev in sponzorjev.
Vsem se še enkrat lepo zahvaljujem, hvala!

Lp 's pod hriba',
Dejan in Pavle

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

R.I.P. Pavle Kozjek

Moje sožalje družini in najbližjim

Blaž

neikka pravi ...

Pocivaj v miru, Pavle.

Velika tveganja, veliki ljudje.

Sozalje in objem tvoji druzini.

DNS

klotilda pravi ...

Naj bo moj komentar prvi na tvoj zadnji vpis Pavle. Želela bi, da bi bil konec stavka drugačen. Ampak življenje ni odvisno od mojih želja - in ostal si tam, kjer si želel biti in si bil srečen.
Hvala ti za tvoje misli, večkrat se bom zdaj ustavila na tvojem blogu, ti pa počivaj v miru v svojem svetu, ki si ga imel rad in ti je toliko dal, Marjana